Sıkça Sorulan Sorular
Artık kadınlar çok genç yaşta, bilinmeyen sebeplerle erken menapoza girebildikleri gibi, herhangi bir nedenle yumurtalıklarından operasyon geçirerek ve yumurtalık dokusunun tamamını veya ciddi bir kısmını kaybederek, doğurganlık yeteneklerini kaybedebiliyor. Bunların yanında Turner Sendromu gibi genetik hastalıklarda da yumurta oluşumunda negatif rol oynayabiliyor. Yumurta Donasyonu, yukarıda bahsettiğimiz durumlardan herhangi birini yaşayan kadınlarda büyük bir başarıyla uygulanmaktadır. Yine doğuştan yumurtalıkları gelişmemiş ancak sağlıklı bir rahime sahip olan kadınlar da aynı şekilde, Yumurta Donasyonu ile rahatlıkla anne olabiliyor. Zira yumurtalıklar çalışamaz hale gelse dahi, rahim bebek tutma ve gebe kalma potansiyelini korumaktadır.
Yumurta donörleri, anne adayının fiziksel özelliklerine ( saç rengi, göz rengi, ten rengi,boyu ), kan gruplarına ve milliyetine uygun olarak seçilmektedir. Donörler, 20-28 yaş aralığında, ailelerinde genetik hastalık bulunmayan, zeka ve entelektüel olarak normal veya normal üstü seviyede, genç ve oldukça sağlıklı bireylerdir.
Fiziksel özellikleri ve kan grupları bakımından, anne adayına uygun görülen donorlerden; aileleri hakkında detaylı fiziksel ve mental sağlık bilgileri alınarak, hormon testleri ile, önemli genetik ve bulaşıcı hastalık taramasından geçirilir. Donore yapılan kapsamlı testlerden bazıları: Hepatit B, Hepatit C, HIV (AIDS), Sitomegalovirus, Sifiliz, Klamidya, Kromozom Karyotipleme, Kistik Fibrozis, Thallassemia (Etnik kökeni nedeni ile gerekliyse)
KESİNLİKLE HAYIR. Hem ailenin hem de donörlerin gizliliği korunmaktadır. Yumurta donörleri ve sperm donörleri, alıcılarla kesinlikle karşılaşmadıkları gibi, donasyon ile tüp bebek tedavisi yaptıran aile hakkında da herhangi bir bilgiye ulaşmaları kesinlikle mümkün değildir.
Ön tedavi süreci, adet gören kadınlarda, adetin 2. ya da 3. günü başlamakta ve tedaviye göre, ortalama 12-15 gün sürmektedir. Uzun yıllardır adet göremeyen, menopozdaki kadınlarda ise adet beklenmeden ön tedaviye başlanabilmekte ve tedavi yine yaklaşık 12-15 gün sürmektedir.
Yumurta bağışında vericinin kısırlık problemi olmadığından ve bu nedenle daha kaliteli yumurtalar elde edilebilindiğinden başarı oranları çiftlerin kendi yumurta ve spermlerini kullanarak yapılan uygulamalara göre daha yüz güldürücü olup %80 üzerinde başarı oranları mevcuttur.
Bu süre tedavinizin gidişatına göre, 1 ya da 2 gün değişebilmektedir ancak ortalama olarak, ilaç tedavisine başladığınız gün itibariyle, 12 gün sonra Kıbrıs'ta olmanız gerekmektedir.
Kıbrıs'ta geçireceğiniz gün sayısı, işleminize göre, en az 2, en fazla 7 gece olmaktadır.
Tedavi paketlerimiz; 4 yıldızlı anlaşmalı otellerimizde, yarım pansiyon (kahvaltı ve akşam yemeği dahil) çift kişilik konaklamanızı, klimalı özel araçlarımızla havaalanı-klinik-otel transferlerinizi ve Kıbrıs’taki tüm tüm bebek tedavisini kapsamaktadır.